If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сасъв може да е проблема - като запаля сутрин - на студен двигател - налягането на маслото е между 4 и 5 ! ..а като загрее и якарам дълго пада на 1 - като работи на празен ход ...- на скорост не го качва повече от 3
Това е абсолютно нормално налягане-дат4ика ти функционира перфектно.Тия дето при 100 градуса на маслото им показва налягане 2.5-3 на празен ход,да не се радват
Датчика ти се ебава.С новия на студено държи малко над 6 при 50* пада на 4 при 90* пада на 2 на празен ход.Стария от начало и той беше така но след 1 година почна да прави както го описваш. Преди основния ремонт тая държеше даже под 1 след дълго каране.
Абе не е баш така щото на едно приятелче на москвича на 140000 под 2 не пада(не че имат общо).До колкото съм чел по литератури дават че под 2 не трябва дапа ама за всеки мотор е различно.
Прочети па ти шо съм написал,бе-минимум налягане.А па да ти кажа па колко верно мерат тия датчици.... Може и малкичко да съм се поубъркал,аз съм с датчик от Лада,че тия Бош умират на всяка смяна на маслото На мен на студен мотор е 4 до 5,на силно загрят мотор е 1 на празен ход.Мотора не е умрел От 3000 до 4000 оборота на ВМ дават налягане 3-4 кг/см2,а при мен е точно такова!
Прочети па ти шо съм написал,бе-минимум налягане.А па да ти кажа па колко верно мерат тия датчици.... Може и малкичко да съм се поубъркал,аз съм с датчик от Лада,че тия Бош умират на всяка смяна на маслото На мен на студен мотор е 4 до 5,на силно загрят мотор е 1 на празен ход.Мотора не е умрел От 3000 до 4000 оборота на ВМ дават налягане 3-4 кг/см2,а при мен е точно такова!
Ми не ползвай БОШ Аз съм пробвал с италянски, а в момента съм с VDO и при двата се едно показва Иначе налягане в обороти за 155 по-ниско от 4 бара си е за лагери колата СПОРЕД МЕН но мисля че тука един човек требе да се изкаже и тва е рибата да казва според него ААаа и пухчо да сподели неговата колко държи Имам италянски работещ датчик за налягане ако му требе на някой
когато е студена 4-5 bar независимо дали е на място или в движение
загряла на празен ход 1 bar
загряла в движение почти винаги 4 bar
а иначе по книжка дават това:
Първоначално публикувано от Kostadin
при температура на маслото 100 градуса по Целзии :
4000обор.-5 бара
на празен ход-1бар
това са заводски данни по книжка.
Comment