Известие

Collapse
No announcement yet.

налягане на маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• налягане на маслото

Сасъв може да е проблема - като запаля сутрин - на студен двигател - налягането на маслото е между 4 и 5 ! ..а като загрее и якарам дълго пада на 1 - като работи на празен ход ...- на скорост не го качва повече от 3

Това е абсолютно нормално налягане-дат4ика ти функционира перфектно.Тия дето при 100 градуса на маслото им показва налягане 2.5-3 на празен ход,да не се радват
    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

..абе понеже гледам че е разграфено до 8 - :P та се чудех защо така ...

Comment

На празен ход при гореописаните температури й дават средно 0.8-1 кг/см2.На празен ход,естествено
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Датчика ти се ебава.С новия на студено държи малко над 6 при 50* пада на 4 при 90* пада на 2 на празен ход.Стария от начало и той беше така но след 1 година почна да прави както го описваш. Преди основния ремонт тая държеше даже под 1 след дълго каране.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Има каталози,Кефо,провери да видиш Това ,което съм изложил като данни са за минимум налягане
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Всичко съм изчел за тоя пуст ВМ. Знам че му дават 0,8-1 атм. Казвам ти колко показва на таблото.
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

абе аз принципно говоря,не само за ВМ,ама и на него е 0.9 минимум
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Абе не е баш така щото на едно приятелче на москвича на 140000 под 2 не пада(не че имат общо).До колкото съм чел по литератури дават че под 2 не трябва дапа ама за всеки мотор е различно.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                    абе аз принципно говоря,не само за ВМ,ама и на него е 0.9 минимум
                    Аааа тука се убърка много моя мотор в момента държи загрял 2 бара на празен ход и 4.5 бара студен а в обороти държи 4 и малко загрял
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Прочети па ти шо съм написал,бе-минимум налягане.А па да ти кажа па колко верно мерат тия датчици.... Може и малкичко да съм се поубъркал,аз съм с датчик от Лада,че тия Бош умират на всяка смяна на маслото На мен на студен мотор е 4 до 5,на силно загрят мотор е 1 на празен ход.Мотора не е умрел От 3000 до 4000 оборота на ВМ дават налягане 3-4 кг/см2,а при мен е точно такова!
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                        Прочети па ти шо съм написал,бе-минимум налягане.А па да ти кажа па колко верно мерат тия датчици.... Може и малкичко да съм се поубъркал,аз съм с датчик от Лада,че тия Бош умират на всяка смяна на маслото На мен на студен мотор е 4 до 5,на силно загрят мотор е 1 на празен ход.Мотора не е умрел От 3000 до 4000 оборота на ВМ дават налягане 3-4 кг/см2,а при мен е точно такова!
                        Ми не ползвай БОШ Аз съм пробвал с италянски, а в момента съм с VDO и при двата се едно показва Иначе налягане в обороти за 155 по-ниско от 4 бара си е за лагери колата СПОРЕД МЕН но мисля че тука един човек требе да се изкаже и тва е рибата да казва според него ААаа и пухчо да сподели неговата колко държи Имам италянски работещ датчик за налягане ако му требе на някой
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

моя дава абсолютно същото налягане като на вируса, когато загрее пада под 1 бар на празен ход по уреда
                          sigpic
                          === 75 1.8 T '86 ===
                          === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

...
                            Last edited by pooh; d.m.y г., 13:04.

Comment

когато е студена 4-5 bar независимо дали е на място или в движение
                              загряла на празен ход 1 bar
                              загряла в движение почти винаги 4 bar
                              а иначе по книжка дават това:
                              Първоначално публикувано от Kostadin
                              при температура на маслото 100 градуса по Целзии :
                              4000обор.-5 бара
                              на празен ход-1бар
                              това са заводски данни по книжка.
                              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Working...
                              X